divider1

Ashtanga jooga aloittelijoille – Aloittelijan opas 2023

Home » Ashtanga jooga aloittelijoille – Aloittelijan opas 2023

Ashtanga jooga, joka tunnetaan myös nimellä Ashtanga Vinyasa -jooga, on dynaaminen joogamuoto, joka perustuu hallittuun hengitykseen, asentoihin ja tiettyyn katsekohtaan. Jos etsit tietoa ashtanga joogasta aloittelijoille, tämä on sinulle sopiva artikkeli.

Voiman ja joustavuuden lisääntyminen, hyvinvoinnin paraneminen ja yleisen terveyden paraneminen ovat vain muutamia monista syistä, miksi ashtanga jooga on niin suosittu joogamuoto ympäri maailmaa. Kyllä, se noudattaa tiettyä asentosarjaa, mutta voimme kuitenkin muokata harjoitusta kaikkiin tarpeisiin.

Aloittelijoille ashtanga jooga monine asentoineen, sarjoineen ja hengitystapoineen voi kuitenkin olla hyvin pelottavaa ja hämmentävää.

Siksi kirjoitin tämän ashtanga jooga aloittelijoille -oppaan. Tässä artikkelissa selitän, mitä ashtanga joogaharjoitus on ja käsittelen säännöllisen harjoittelun hyötyjä. Lopuksi selitän ashtanga joogan ja Vinyasa-joogan väliset erot ja näytän joitakin tekniikoita, joilla voit aloittaa jo tänään.

Mitä Ashtanga jooga on?

ashtanga jooga, joka tunnetaan myös nimellä Ashtanga Vinyasa -jooga, on dynaaminen joogatyyli, joka noudattaa tiettyä asentosarjaa. Se sai alkunsa Intian Mysoresta, ja K. Pattabhi Jois teki siitä suositun 1900-luvulla. Nykyään sitä harrastavat tuhannet ihmiset ympäri maailmaa.

ashtanga joogan konsepti perustuu asanoihin (asentoihin), ujjayi-hengitykseen (hengitys äänen kanssa) ja drishtiin (katsekohta), joilla kehoon rakennetaan prana.

Tämä harjoitus yhdistää hengityksen ja liikkeen, joten jokainen asento liittyy hengityksen avulla seuraavaan.

Termi ashtanga jooga juontuu kahdesta sanskritin kielen sanasta:

  • Astau, joka tarkoittaa kahdeksaa
  • Anga, joka tarkoittaa raajaa

ashtanga jooga tarkoittaa siis kahdeksan raajan joogaa, kuten suuri tietäjä Patanjali opetti. Patanjali oli Yoga Sutran kirjoittaja. Niitä pidetään klassisen joogafilosofian perustavanlaatuisina teksteinä, jotka kirjoitettiin sanskritiksi arviolta 2000 vuotta sitten

Ashtanga jooga ja 8 raajaa

Kahdeksan raajaa ovat askeleita tai ohjeita, joita joogaa harjoittavien on noudatettava edetäkseen kohti joogan tai itsensä toteuttamisen tilaa. Kahdeksan raajaa ovat:

  1. Yamas – käyttäytymisemme ja se, miten käyttäydymme elämässä
  2. Niyamas – itsekuri ja henkiset noudattamiset
  3. Asanat – joogassa harjoitettavat asennot
  4. Pranayama – hengityksen hallinta
  5. Pratyahara – vetäytyminen tai aistien ylittäminen
  6. Dharana – keskittyminen
  7. Dhyana – meditaatio
  8. Samadhi – ekstaasin tila

Kun harjoitat ashtanga joogaa, työskentelet sekä kehosi että mielesi yhdistämiseksi. Toisaalta opimme tuomaan huomiomme hengitykseen, ja toisaalta tuomme huomiomme liikkeisiimme.

ashtanga joogasta ovat kehittyneet suositut joogatyypit. Joihinkin niistä kuuluu hengitys ja virtaus asennosta toiseen, kun taas toiset ovat fyysisempiä ja muistuttavat enemmän harjoittelua. Vinyasa flow on esimerkiksi yksi tällainen joogatyyppi.

Kirjoitin kokonaisen artikkelin, jossa selitän ashtanga joogan ja Vinyasa-joogan välinen ero.

Kirjoitin myös artikkelin, jossa vertaan Ashtangaa Hathaan ja Vinyasaan. Muista lukea se, jos yrität vielä ymmärtää näiden harjoitusten välisiä eroja.

Katso, milloin uusi kurssini Ashtanga aloittelijoille on avoinna ilmoittautumiselle

Ole ensimmäinen, joka saa tiedon siitä, milloin avaamme ilmoittautumisen.EtunimiSähköpostiosoiteLISÄÄNTYMINENPÄIVITTÄMINEN

Voiko aloittelija tehdä ashtanga joogaa?

Aloittelijakin voi harrastaa Ashtangajoogaa. Useimmat joogastudiot tarjoavat johdantokursseja tai alkeiskursseja. Nämä ovat hyvä tilaisuus ashtanga joogan aloittelijoille oppia tämän harjoituksen perusteet, ja tarkemmin sanottuna ymmärtää oikeaa hengitystä ja joitakin ashtanga joogan asentoja.

Muistan vieläkin ensimmäisen ashtanga joogatuntini. Täysin aloittelevana joogaajana en todellakaan tiennyt, mitä odottaa. Meitä oli tunnilla noin 10, ja opettaja laski rauhallisella ja vakaalla äänellä jokaisen hengityksen ja ohjasi meidät läpi puolet alkusarjoista.

Muistan vieläkin sen hetken. Noin tunnin puolivälissä tiesin, että olin löytänyt etsimäni. Fyysisesti vaativa tunti, joka noudatti hidasta ja tasaista tempoa, joka jotenkin onnistui pitämään ajatukseni loitolla ja mieleni rauhallisena. Se oli siinä, olin löytänyt harjoitukseni!

Kymmenen vuotta myöhemmin olen yhä rakastunut harjoitukseen, matkustan Mysoreen joka vuosi opiskelemaan opettajani Sharath Jois’n kanssa ja omistan joogastudion, jossa opetan tätä harjoitusta, joka on todella muuttanut elämäni.

Miten aloitan ashtanga joogan aloittelijoille?

Yleissääntönä voidaan sanoa, että hyvä paikka aloittaa ashtangajooga aloittelijana on mennä johdantokurssille tai osallistua paikallisen studion alkeistunnille. Tämä antaa perustan tälle harjoitukselle. Vaihtoehtoisesti on olemassa kasvava määrä ashtangajoogaa aloittelijoille YouTube-videoita.

Hyvä opettaja on paras paikka aloittaa. Kuten mikä tahansa taito, on tärkeää saada kunnollista opetusta. Vaikka ashtanga joogaa harrastavia ihmisiä on tuhansia ympäri maailmaa, harjoittelu ei aina tee hyvää opettajaa.

Tutustu ehdottomasti artikkeliini 33 asiaa, jotka on hyvä tietää ennen ashtanga joogan aloittamista, jos olet kiinnostunut aloittamaan tämän harjoituksen.

Minulla on ollut kunnia opiskella ashtanga joogaa viimeiset 11 vuotta maailman parhaiden ashtanga joogaopettajien kanssa. Opettajien kuten Matthew Sweenyn, Stefan Engstromin ja Kia Neddermierin kanssa.

Olen myös opiskellut Sharath Jois’n kanssa Sharath Jois -keskuksessa, joka tunnetaan virallisesti nimellä Sri K Pattabi Jois Ashtanga Yoga Institute (KPJAYI), jota nykyään johtavat Saraswathi ja Sharmila.

Vaikka olen opettanut ashtanga joogaa aloittelijoille jo monta vuotta, näen itseni edelleen tämän käytännön oppilaana ja pyrin syventämään tietämystäni ja ymmärrystäni sekä tulemaan paremmaksi opettajaksi oppilailleni.

Jos etsit ashtanga joogaa aloittelijoille -videota, jonka avulla voit harjoitella, niin katso videoni täältä:

Voitko opettaa itseäsi ashtanga joogassa?

Pääsääntöisesti voit opettaa itseäsi ashtangajoogassa. On kuitenkin tärkeää käydä säännöllisesti opettajan luona (etenkin täysin aloittelijana), sillä opettaja voi auttaa ehkäisemään mahdollisia loukkaantumisia ja auttaa sinua ohjaamaan ja räätälöimään harjoituksen tarpeittesi mukaan.

Mitä ashtanga joogatunnilla tapahtuu?

ashtanga joogatunnilla on selkeä rakenne. Ja sen kauneus on siinä, että se on sama, missä päin maailmaa tahansa harjoitteletkin. Rakastan kertoa sen oppilailleni. Ja se on totta! Okei, kun saat enemmän kokemusta harjoittelusta, saatat huomata vaihtelevia opetusmenetelmiä ja -tyylejä, mutta suurimmaksi osaksi kaikki on kuitenkin samanlaista.

Aloitamme avauslaululla

Tunti alkaa avauslaululla (tai mantralla). Tämä suoritetaan yleensä kutsu- ja vastaustyylillä, mikä tarkoittaa, että opettaja laulaa rivin ja oppilaat toistavat sen jälkeen.

Avausmantra tarjoaa kiitollisuuden siunauksen kaikille linjan opettajille, jotka ovat mahdollistaneet harjoituksen jatkumisen.

Uudet oppilaat yleensä vain kuuntelevat. Mutta sitten kannustetaan liittymään mukaan, kun tunnet olosi mukavaksi, sillä luokan aloittaminen tällä tavoin auttaa erottamaan harjoituksen puhtaasti fyysisestä harjoituksesta ja auttaa puhdistamaan huoneen energiaa, jotta harjoitus voi sitten alkaa.

Ashtanga joogan perussarja

ashtanga joogan alkusarja on ensimmäinen ashtanga joogan kuudesta sarjasta. Se on määrätty sarja asentoja, jotka liittyvät hengitykseen. Useimmat ihmiset harjoittelevat ensisijaista sarjaa, ja se voidaan jakaa neljään asentosarjaan: Aurinkotervehdykset, seisovat asennot, istuvat asennot ja päätössarja.

Kun avausmantra on ohi, opettaja asettaa hengityksen tempon, ja hengityksen ohjaamana fyysinen harjoittelu alkaa.

ashtanga jooga-sekvenssi on suunniteltu siten, että jokainen asento antaa tarvittavan perustan seuraaville asennoille. Ja niinpä mitä enemmän kokemusta saamme, mitä vahvemmaksi ja joustavammaksi kehomme tulee, sitä enemmän asentoja pääsemme sitten käyttämään ja sitten lisäämään harjoitukseen.

Ashtanga Namaskara

Jokainen ashtanga joogaharjoitus alkaa ashtanga namaskaralla, joka auttaa valmistamaan kehoa harjoitukseen. Ashtanga namaskarassa on 2 sarjaa aurinkotervehdyksiä. Auringontervehdys A sisältää 9 vinyasaa, ja sitä harjoitellaan 5 kertaa. Aurinkotervehdys B:ssä on 17 vinyasaa, ja sitä harjoitellaan 3-5 kertaa.

Riippumatta siitä, kuinka kokeneita tai kokemattomia olemme, jokainen harjoitus alkaa aurinkotervehdyksillä.

  • Aurinkotervehdys A – 9 vinyasaa – 5 kertaa
  • Aurinkotervehdys B – 17 vinyasaa – 5 kertaa (tai yleensä 3 kertaa)

Jokainen vinyasa on hengitys-liike-virtaus, jossa jokainen liike kestää yhtä kauan kuin jokainen sisään- ja uloshengitys.

Esimerkiksi hengitämme sisään ja nostamme kädet pään yläpuolelle ja hengitämme ulos ja taittelemme eteenpäin. Hengitämme sisään ja katsomme ylös ja pidentymme ja hengitämme ulos ja laskeudumme alas lankulle (Chaturanga). Sitten hengitämme sisään ylöspäin kääntyvään koiraan ja sitten hengitämme ulos alaspäin kääntyvään koiraan.

Näin hengitys ohjaa harjoitusta ja syntyy liikkuvan meditaation virtaus.

Ashtanga jooga seisovat asennot

Kun olemme lämmitelleet aurinkotervehdyksissä, siirrymme sitten seisovien asentojen sarjaan. Pysymme jokaisessa näistä 5 hengityksen ajan.

Näissä seisovissa asennoissa keskitytään yleensä tasapainoon ja linjaukseen sekä painovoiman avulla joustavuutta lisääviin asentoihin.

Ashtanga jooga istuma-asennot

ashtanga joogasarjan seuraava osa käsittää istuma-asennot. Kuten seisoma-asennoissa, pysymme näissä 5 hengityksen ajan. Niihin liittyy yleensä hamstring- ja lonkka-avauksia, ja niitä voidaan vaihdella oman joustavuuden mukaan.

Istuma-asennoista tekee fyysisesti vaativia se, että jokaisen istuma-asennon välissä tehdään vinyasa. Tämä on kuin miniversio aurinkotervehdyksestä, mutta tässä emme nouse seisomaan. Käymme läpi asentoja, kuten matalaa lankkua, ylöspäin kääntyvää koiraa, alaspäin kääntyvää koiraa ja sitten takaisin istumaan.

Tämä virtaus huuhtelee kehoa ja valmistelee sitä seuraavaa asentoa varten.

Ashtanga jooga loppusekvenssi

Loppusekvenssi vie meidät energeettisen huipennuksen läpi. Tässä pyrimme hidastamaan hengitystä ja kääntämään keskittymisemme sisäänpäin. Pysymme näissä asennoissa noin 8-10 hengitystä (asennoista riippuen).

Savasana (ruumisasento) merkitsee joogaharjoituksen loppua. Tämä on hyvä paikka auttaa sykettä tasaantumaan ja hengitystä palaamaan tavalliseen, rauhalliseen rytmiinsä.

Miten ashtanga jooga aloittelijoille opetetaan?

Pääsääntöisesti ashtangajoogaa aloittelijoille opetetaan 2 eri tavalla. Yksi sisältää johdetun (tai ohjatun) tunnin, jossa opettaja ohjaa luokkaa ashtanga joogan asentojen läpi. Toinen on Mysore-tyylinen tunti, jossa oppilaat alkavat opetella asentoja ulkoa. Molemmat voivat olla hyviä aloittelijoille.

Ashtanga jooga ohjattu tunti

Johdetussa tunnissa opettaja ohjaa luokkaa äänellisesti jakson läpi. Opettaja laskee jokaisen hengityksen ja huutaa jokaisen asennon. Opettajat eivät yleensä demonstroi liikaa tämäntyyppisillä tunneilla, joten hyvä nyrkkisääntö on katsoa, mitä vieressäsi istuva henkilö tekee, jotta saat käsityksen siitä, miten poseihin tulee mennä.

On syytä huomauttaa, että kun saamme lisää kokemusta, meitä kehotetaan olemaan katsomatta ympäri huonetta tunnin aikana, jotta emme vertaisi itseämme muihin. Sen sijaan meitä kannustetaan keskittymään omaan hengitykseemme ja keskittymään kyseisen asennon katsekohtaan.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Ashtanga jooga Mysore-tyylinen tunti

Useimmissa ashtangajoogastudioissa opetetaan Mysore ashtangatyylisen luokan puitteissa. Mysore on kaupunki Etelä-Intiassa, jossa ashtanga joogasta tuli suosittua ja jossa Sri K Pattabhi Jois aloitti opettamisen. Joka vuosi sadat kokeneet harjoittajat matkustavat Mysoreen harjoittelemaan nyt Sharath Jois’n johdolla.

Mysore-tunnilla jokainen harjoittaja käy läpi määrätyn sarjan omaan tahtiinsa, oman hengityksensä rytmiä seuraten. Aluksi tämä voi tuntua aloittelijasta pelottavalta. Silti Mysore-tyylissä harjoittelu on hyvin vapauttavaa, kun siitä tulee hitaasti sisäisempi harjoittelu, jossa meitä ohjaa oma hengityksemme. Se on loistava tapa harjoitella, sillä aloittelijat voivat harjoitella edistyneempien harjoittelijoiden rinnalla.

Aloittelijoita rohkaistaan osallistumaan Mysore-tyylisille tunneille, ja heille annetaan yleensä huijauslehti, joka on paperilappu, jossa on esitetty asennot.

Aina kun aloittelijoita on ollut Mysore-tunneillani, olen tehnyt heidän kanssaan sopimuksen. Käsken heitä kokeilemaan sitä kuukauden ajan, sillä siihen mennessä he ovat oppineet useimmat asennot ulkoa ja saaneet käsityksen siitä, mitä tämä harjoitustyyppi on.

Jos he käyvät Mysore-tunnilla vain kerran, he tuntevat helposti olonsa ylivoimaiseksi ja luovuttavat. Sitoutuminen on avainasemassa.

ashtanga tunnilla tehdään yleensä myös paljon käytännön säätöjä. Oikealla tavalla tehdyt säädöt voivat auttaa ehkäisemään vammoja, korjaamaan linjausta tai auttamaan oppilaita pääsemään syvemmälle asentoon.

Bandhat joogassa

Bandhat ovat energialukkoja, jotka sijaitsevat kehon eri osissa.

Joogassa on kolme pääbandhaa – mula bandha, uddiyana bandha ja Jalandhara bandha. Kaikki kolme bandhaa voidaan ottaa käyttöön ja aktivoida. Jokaisella bandhalla on mahdollisuus parantaa joogaharjoitustasi. Ashtangajoogassa keskitymme pääasiassa mula bandhaan ja uddiyana bandhaan.

Ashtanga jooga hyödyt

Alla olen listannut joitakin ashtanga joogan hyötyjä. Ollakseni mahdollisimman tarkka, ne kaikki perustuvat akateemisiin tutkimuksiin, ja olen antanut linkit kuhunkin tutkimukseen, jos haluat saada hieman lisätietoa.

Ei ole väliä, näetkö ashtanga joogan hyödyt tieteellisestä vai henkisestä näkökulmasta: tärkeintä on lopulta se, että mielesi ja kehosi paranevat ja hyötyvät harjoituksesta.

Ashtanga jooga hyöty 1: Fyysisen voiman lisääntyminen

Monet ashtanga joogan asennot edellyttävät painon kantamista. Ja kun siihen yhdistetään vinyasojen toistaminen koko istuma-asentojen ajan, käy selväksi, että ashtanga jooga voi auttaa rakentamaan lihasvoimaa.

Yhdysvalloissa vuonna 2004 tehdyssä tutkimuksessa oli mukana 26 20-58-vuotiasta osallistujaa, jotka osallistuivat kuuden viikon säännölliseen joogaan. Heidät jaettiin kahteen ryhmään: hathajoogaa ja ashtangajoogaa harrastaviin.

Tulokset osoittivat, että molempien ryhmien osallistujat paransivat keskivartalon ja ylävartalon voimaa. Ehkä ei ole yllättävää, että ashtanga joogassa saatiin parempia tuloksia, koska se on fyysisesti vaativampi harjoitus.

Ashtanga jooga hyöty 2: Joustavuuden lisääntyminen

Jooga kokonaisuutena auttaa parantamaan joustavuutta. Eikä ashtanga jooga siis eroa tästä. Eräässä tutkimuksessa pyrittiinkin tutkimaan ashtanga joogan vaikutusta joustavuuteen.

Tutkimukseen osallistui kaksitoista vapaaehtoista, jotka jaettiin kahteen ryhmään:

  • Ryhmä A – joogaryhmä, joka koostui college-ikäisistä, harjoittelemattomista naisista.
  • Ryhmä B – kontrolliryhmä, joka koostui kohtuullisen aktiivisista opiskeluikäisistä naisista.

Joogaryhmä harrasti ashtanga joogaa kahdesti viikossa kolmen kuukauden ajan, kun taas kontrolliryhmä harrasti perinteisempää liikuntaa.

Kolmen kuukauden jälkeen tulokset osoittivat, että joogaryhmän yläkropan lihaskestävyys ja vartalon liikkuvuus olivat lisääntyneet.

Ashtanga jooga hyöty 3: Hyvinvoinnin parantuminen (masennus, ahdistus, itsetunto)

Eräässä tutkimuksessa tutkittiin, kuinka tehokas ashtanga jooga voisi olla psykologista hyvinvointia parantava interventio.

Tutkimukseen osallistui 31 vapaaehtoista. He harrastivat ashtanga joogaa kahdesti viikossa 9 viikon ajan. Tutkimuksen tuloksissa todettiin, että 9 viikon jälkeen osallistujilla oli: masennus- ja ahdistuneisuusoireet, affekti, itsetunto ja vuorovaikutuksen ulottuvuudet, jotka liittyvät itsevarmuuteen, omien tarpeiden huomioimiseen ja kykyyn luoda yhteyksiä, paranivat merkittävästi.

Ashtanga jooga hyöty 4: Yleisen terveyden lisääntyminen

Eräässä tutkimuksessa tutkittiin ashtanga joogan vaikutusta autonomiseen homeostaasiin ja hengitystoimintaan. Tutkimukseen, johon osallistui kaksi ryhmää, osallistui 48 vapaaehtoista:

  • Ryhmä A – odotuslistan kontrolliryhmä
  • Ryhmä B – ashtanga joogaryhmä, joka harjoitteli ashtanga joogan muunneltua versiota kahdesti viikossa kuuden viikon ajan.

Tutkimuksen tuloksissa todettiin, että ashtanga joogaryhmään kuuluvilla oli merkittäviä parannuksia positiivisessa mielialassa, väsymyksessä, energiassa, elämänlaadussa, unen laadussa ja lyhytaikaisessa muistissa.

Ashtanga jooga hyöty 5: Painonhallinnan ja hyvinvoinnin paraneminen

Eräässä tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, kuinka tehokkaasti ashtanga jooga vaikutti lasten ja nuorten painonhallintaan ja psykologiseen hyvinvointiin.

Tutkimukseen osallistui 14 8-15-vuotiasta lasta. Mielenkiintoista oli, että heillä kaikilla oli oltava jokin seuraavista tyypin 2 diabeteksen riskitekijöistä:

  • Ylipaino
  • Ensimmäisen asteen sukulainen, jolla on tyypin 2 diabetes
  • Latinalaisamerikkalaista/afrikkalaisamerikkalaista syntyperää

Kaikki lapset osallistuivat ashtanga joogatunnille kolmena päivänä viikossa 12 viikon ajan. Kukin tunti kesti noin 1 tunti ja 15 minuuttia, ja siihen sisältyi modifioitu ashtanga joogasarja, johon kuului pranayama ja meditaatio.

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että

Useimmat osallistujat laihtuivat keskimäärin 2 kiloa 12 viikon ohjelman jälkeen, mikä on yhdenmukaista muiden painonpudotukseen liittyvien toimenpiteiden kanssa. Lisäksi osallistujat osoittivat parannuksia psykiatrisissa kartoituksissa, mikä viittaa siihen, että ashtanga joogasta voi olla hyötyä mielenterveydelle.

Kuinka usein ashtanga jooga pitäisi harjoitella?

Yleissääntönä ashtanga joogaa harjoitellaan 6 päivänä viikossa. Jos se tuntuu sinusta paljolta, aloita hitaasti ehkä 2 tai 3 kertaa viikossa, ja sitten ajan myötä saat käsityksen siitä, haluatko harjoitella enemmän vai vähemmän. Pyri räätälöimään harjoittelu elämääsi sopivaksi ja tee se, mikä toimii sinulle parhaiten.

Onko ashtanga jooga hyvä aloittelijoille?

Ashtangajooga on hyvä aloittelijoille. Itse asiassa useimmat studiot tarjoavat aloittelijoille suunnattua tuntia, joka on joko 1 tunnin mittainen modifioitu tunti, jossa opettaja ohjaa oppilaita pitkin asetettua asentosarjaa. Todennäköisesti selitetään paljon, jotta oppilaat pääsevät jokaiseen asentoon.

Toinen tapa on, että aloitteleva harrastaja alkaa käydä Mysore-tyylisillä tunneilla. Tällöin opettaja opettaa uudelle oppilaalle pienen osan perusasentosarjasta.

Esimerkiksi ensimmäisellä tunnilla opettaja opettaa hengityksen ja aurinkotervehdykset. Seuraavalla tunnilla opettaja saattaa lisätä joitakin seisoma-asentoja. Näin oppiminen kehittyy. Oppilaan tehtävänä on kuitenkin myös yrittää muistaa opitut asennot ulkoa. Näin jokainen tunti rakentuu sen varaan, mitä edellisellä tunnilla opittiin.

Miten muistan Ashtanga jooga alkusarjan?

Pääsääntöisesti ashtangajooga-asennot painetaan mieleen harjoittelemalla niitä säännöllisesti. Se on todella avain asennon oppimiseen. Joka kerta toistamme sen, mitä opimme edellisellä tunnilla. Ja näin hitaasti mutta varmasti alamme oppia ashtanga joogan alkusarjan poseja.

Kuinka monta Ashtanga jooga sarjaa on olemassa?

Ashtanga joogassa on kuusi sarjaa, jotka muuttuvat asteittain fyysisesti ja henkisesti vaativammiksi. Totuus on, että useimmat ihmiset harjoittelevat ashtanga joogan alkusarjaa. Syynä on se, että seuraaviin sarjoihin eteneminen edellyttää tiettyjä vaatimuksia.

Ne, jotka pystyvät virtaamaan läpi alkusarjan ja pystyvät parantamaan selän taivutusta sellaiselle tasolle, että he pystyvät menemään seisomasta selkänojaan ja sitten nousemaan ylös selkänojasta, voivat myös edetä keskitason sarjaan. Ja sieltä harvat siirtyvät edistyneiden sarjaan. Tärkeää on korostaa, että meidän pitäisi yrittää keskittyä matkaan eikä niinkään päämäärään tai hienoon asentoon!