divider1

Yin jooga – Miten tämä hitaampi joogamuoto voi parantaa elämää?

Home » Yin jooga – Miten tämä hitaampi joogamuoto voi parantaa elämää?

Mitä on Yin Jooga?

Yin-jooga on rauhallinen joogamuoto, joka keskittyy kehon syvien kudosten avaamiseen ja venyttämiseen pitkien, rentouttavien asanoiden kautta.

Tämä joogamuoto on saanut nimensä Taoistisesta filosofiasta, jossa yin tarkoittaa passiivisuutta ja vastaanottavaisuutta, kun taas yang edustaa aktiivisuutta ja voimaa.

Yin-joogan tarkoituksena on löytää tasapaino näiden vastakkaisten voimien välillä, mikä auttaa palauttamaan kehon ja mielen harmonian.

Yin-joogassa pysytään yleensä yhdessä asanassa 3-5 minuuttia, mikä on paljon pidempään kuin useimmissa muissa joogamuodoissa.

Asanat suoritetaan usein lattialla istuen tai makuulla, jolloin keho tuetaan esimerkiksi bolsterilla, tyynyllä tai peitolla.

Tämän avulla keho saa mahdollisuuden rentoutua syvälle asanaan ja antaa painovoiman avulla lihasten ja nivelten avautua vähitellen.

Yin jooga ei ole pelkästään fyysinen harjoitus, vaan se sisältää myös meditaation ja hengitysharjoituksia.

Näiden avulla pyritään rauhoittamaan mieli ja löytämään sisäinen tasapaino. Joogan läsnäoloa ja hyväksyntää korostava lähestymistapa auttaa myös hyväksymään oman kehon rajat ja löytämään itselle sopivan tavan harjoittaa joogaa.

Yin-joogan hyödyt ovat moninaiset. Pitkät asanapysähdykset avaavat lihaksia ja nivelten sidekudoksia, mikä lisää niiden elastisuutta ja parantaa liikkuvuutta.

Harjoituksen rauhallinen tempo auttaa myös rentoutumaan ja lievittämään stressiä sekä parantamaan unenlaatua.

Yin-jooga sopii kaikille, jotka haluavat löytää tasapainoa kehon ja mielen välillä ja rentoutua syvällisesti.

Vaikka yin-joogaa pidetäänkin rauhallisena ja helppona joogamuotona, se vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja keskittymistä.

Harjoitus on erityisen hyödyllinen niille, jotka viettävät paljon aikaa istuen, koska se auttaa avaamaan lonkat ja alaselän alueen, joissa monet istumatyöläiset kokevat kireyttä ja kipua.

Yin-jooga on erinomainen tapa löytää sisäinen rauha ja tasapaino hektisessä maailmassa, jossa monet meistä elävät.

Sen avulla voimme oppia kuuntelemaan kehoamme ja löytämään oman rauhallisen tavan harjoittaa joogaa, mikä auttaa meitä kehittämään yhteyttä omaan itseemme ja parantamaan omaa hyvinvointia.

Yin jooga asanat

Sphynx pose (Sfinksi-asento)

Butterfly pose (Perhonen-asento)


Child’s pose (Lapsen asento)


Square pose (Neliöasento)


Dragon pose (Lohikäärmeasento)


Caterpillar pose (Toukka-asento)


Swan pose (Joutsen-asento)


Sleeping swan pose (Nukkuva joutsen -asento)

https://www.youtube.com/watch?v=3kpNoTGDTgE


Seal pose (Hylje-asento)


Shoelace pose (Kenkänpohja-asento)


Thread the needle pose (Langan pujottaminen -asento)


Half butterfly pose (Puoliperhonen-asento)


Straddle pose (Hajareisin-asento)


Reclining twist pose (Makaa vääntö -asento)


Melting heart pose (Sulava sydän -asento)

Yin Jooga harjoittelupaikat. Missä Yin Joogaa voi harjoittaa?

Yin-joogaa voi harjoittaa missä tahansa, esimerkiksi kotona, joogastudiossa tai ulkona luonnossa. Tarvitset vain mukavat vaatteet ja joogamaton, ja voit aloittaa harjoittelun.

Monet joogastudiot tarjoavat myös erityisiä yin-joogatunteja, joihin voi osallistua.

Yin-jooga on loistava valinta kaikille, jotka haluavat löytää syvällisemmän yhteyden kehoonsa ja mielensä kanssa. Sen avulla voimme rentoutua syvemmälle ja löytää sisäisen rauhan ja tasapainon.

Kuten kaikissa joogamuodoissa, on tärkeää kunnioittaa omaa kehoaan ja kuunnella sen signaaleja harjoituksen aikana.

Jos olet epävarma, voit aina pyytää neuvoja joogaopettajalta tai tutustua lisää yin-joogaan eri lähteistä.

Ohjeet

Seuraavassa on yksinkertaiset vaiheet, joiden avulla voit aloittaa yin-joogan harjoittamisen:

 1. Valitse sopiva harjoittelupaikka ja -aika. Valitse rauhallinen ja häiriötön paikka, jossa sinulla on tilaa levittää joogamatto ja jonka lämpötila sopii sinulle. Valitse myös aika, jolloin voit rauhoittua ja keskittyä harjoitukseen.
 2. Laita mukavat vaatteet päälle. Valitse mukavat ja joustavat vaatteet, jotka mahdollistavat liikkumisen vapaasti.
 3. Laita matto lattialle. Aseta joogamatto lattialle ja lisää halutessasi bolster, tyyny tai peitto tukemaan kehoa harjoituksen aikana.
 4. Aloita harjoitus lämmittelyllä. Tee muutama helppo lämmittelyliike, kuten kiertoliike ja käsien nosto. Lämmitteleminen auttaa kehoa rentoutumaan ja valmistautumaan asanoihin.
 5. Valitse yksi asana kerrallaan. Valitse yksi asana, joka tuntuu sopivalta sinulle. Asanat voivat olla istuma-asanoita, makuu-asanoita tai seisaallaan tehtäviä asanoita. Pysy asanassa 3-5 minuuttia tai pidempään, jos se tuntuu hyvältä.
 6. Rentoudu asanassa. Kun olet asanassa, anna painovoiman viedä kehoasi syvemmälle asanaan. Rentoudu ja hengitä syvään. Keskity hengitykseen ja anna ajatustesi kulkea vapaasti.
 7. Palaa hitaasti takaisin alkuasentoon. Kun olet valmis, palaa hitaasti takaisin alkuasentoon. Anna kehon rentoutua hetken aikaa.
 8. Toista haluamasi määrä asanoita. Toista haluamasi määrä asanoita ja vaihda asanoita tarvittaessa. Huomioi kehosi reaktiot ja kuuntele sen signaaleja harjoituksen aikana.
 9. Päätä harjoitus rentoutumisella. Päätä harjoitus rentoutumalla selinmakuulla tai istuma-asennossa. Hengitä syvään ja keskity rentoutumaan.

Yin-joogaharjoitus ei ole kilpailua eikä siinä ole oikeita tai vääriä tapoja. Muista aina kunnioittaa omaa kehoasi ja kuunnella sen signaaleja. Jos olet epävarma tai sinulla on terveysongelmia, kysy neuvoa lääkäriltä tai joogaopettajalta ennen harjoituksen aloittamista.

Hyödyt

Yin-jooga on erittäin hyödyllinen joogamuoto, joka voi tarjota monia terveys- ja hyvinvointietuja. Tässä on joitakin yin-joogan hyödyistä:

 1. Parantaa liikkuvuutta ja elastisuutta: Yin-joogan asanat venyttävät syvää sidekudosta ja nivelten liikkuvuutta, mikä voi parantaa kehon elastisuutta ja liikkuvuutta.
 2. Rentouttaa kehoa ja mieltä: Yin-jooga keskittyy syvään rentoutumiseen ja hengitysharjoituksiin, mikä auttaa lievittämään stressiä ja parantamaan unen laatua. Se voi myös auttaa kehoa ja mieltä rauhoittumaan.
 3. Parantaa tietoisuutta ja läsnäoloa: Yin-jooga tarjoaa tilaisuuden pysähtyä hetkeksi ja keskittyä oman kehon ja mielen tilaan. Tämä voi auttaa lisäämään tietoisuutta ja läsnäoloa päivittäisessä elämässä.
 4. Auttaa tasapainottamaan kehoa ja mieltä: Yin-jooga edustaa Taoistista filosofiaa, joka korostaa tasapainon löytämistä yin- ja yang-voimien välillä. Tämä voi auttaa parantamaan kehon ja mielen tasapainoa ja harmoniaa.
 5. Auttaa lievittämään kipua ja kireyttä: Yin-joogan asanat voivat auttaa lievittämään kipua ja kireyttä erityisesti alaselän, lonkan ja niska- ja hartiaseudun alueella.
 6. Parantaa verenkiertoa: Yin-joogan asanat voivat stimuloida verenkiertoa, mikä voi auttaa parantamaan verenkiertoa ja lievittämään tukkeumia.
 7. Auttaa parantamaan ruoansulatusta: Yin-jooga voi auttaa parantamaan ruoansulatusta lisäämällä verenkiertoa ja rentouttamalla vatsaa ja suolistoa.

Yin-jooga on erinomainen tapa lisätä kehon ja mielen hyvinvointia ja tarjota mahdollisuuden löytää syvempi yhteys itseesi. Muista aina kunnioittaa omaa kehoasi ja kuunnella sen signaaleja harjoituksen aikana.

Lue lisää